Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur

Částečně přístupný
Kontakty

Betlémské náměstí 269/1
Praha 1

telefon +420 224497500
telefon +420 224497511

email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

K muzeu vede průchod z Betlémského náměstí vraty s kamenným prahem (výška 2-3 cm). Vchod do muzea se nachází ve dvoře vydlážděném hrubou dlažbou.

Po dobu konání akcí ve dvoře je otevřená i široká kovová brána (šířka 2x 135 cm) z ulice Náprstkova. Povrch přístupového chodníku, který vede k vedlejšímu vstupu, tvoří mozaiková dlažba.

Před hlavním vchodem do muzea je schodiště (+6 schodů). Po levé straně schodiště je k dispozici venkovní svislá plošina (nosnost 200 kg; přepravní plocha šířka 97 cm, hloubka 142 cm) se zvonkovou signalizací pro přivolání obsluhy. Manipulační plocha spodní i horní podesty je dostatečná.

Dvoukřídlé dveře hlavního vstupu se otevírají automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná. Ze zádveří (šířka 248 cm, hloubka 140 cm) vedou do interiéru muzea dvoukřídlé dveře (šířka průjezdu 120 cm).

Interiér:

V prostorné vstupní hale je pokladna (pult výška 105 cm).

Výstavní prostory se nacházejí ve zvýšeném přízemí (úroveň vstupu), 1. a 3. patře, do nichž umožňuje přístup šikmá schodišťová plošina v kombinaci s výtahem (viz Výtah). V nepřístupném sníženém přízemí, do kterého vede ze vstupní haly schodiště (-7 schodů), je umístěna šatna.

Do expozice v přízemí vedou dvoukřídlé dveře se zúženou šířkou hlavního křídla (hlavní křídlo šířka 66 cm, vedlejší křídlo šířka 68 cm). Výstavní sály propojuje dřevěná klenutá lávka (sklon 5 - 11 %, šířka 136 cm, délka 337 cm). Spodní hrana lávky je oproti podlaze sálu mírně zvýšená (převýšení 2 cm).

Dvoukřídlé dveře do expozice v 1. patře mají opět zúženou šířkou hlavního křídla (hlavní křídlo šířka 65 cm, vedlejší křídlo šířka 58 cm, práh výška 2,5 cm), během otevírací doby ale bývají dveře otevřené celé. Podobně, dvoukřídlé dveře do výstavních prostor ve 3. patře (hlavní křídlo šířka 50 cm, vedlejší křídlo šířka 57 cm) mají během otevírací doby otevřená obě křídla. Na dveře navazuje krátká přímá rampa (sklon 16,5 %, šířka 110 cm, délka 150 cm) bez madla. Zadní část expozice se nachází ve zvýšené úrovni (+5 schodů). Zvýšená podlaha má tvar uměle vybudované terénní vlny.

Výtah:

Výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; kabina šířka 113 cm, hloubka 110 cm) nemá stanici v úrovni vstupní haly, ale až na mezipodestě hlavního schodiště. Dále pak zpřístupňuje 3. patro s expozicemi. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Kabina je vybavena madlem na boční stěně (výška 89 cm). Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 102 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 119 cm.

Zvýšené přízemí (úroveň vstupu), mezipodestu se stanicí výtahu a 1. patro (+ 14, + 6, + 14 schodů) spojuje šikmá schodišťová plošina (nosnost 225 kg; přepravní plocha šířka 89 cm, hloubka pouze 77 cm). Plošina je uzamčená, otevření a obsluhu zajišťuje personál.

WC:

V objektu není přístupná ani částečně přístupná toaleta. Běžné WC se nachází na mezipodestě schodiště.

Parkování:

U objektu jsou  dvě vyhrazená parkovací stání.

Poznámky:

Muzeum nabízí akce pro skupiny dětí s komentovanými prohlídkami. Více informací naleznete zde.

Remapováno 1/2020.

Galerie:
Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur   Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur   Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur   Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur   Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur   Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur   Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur
Mapa