PRO ZÁJEMCE

Informace pro zájemce o využití služeb pečovatelské služby.

OTÁZKY A ODPOVĚDI

Odpovědi na časté dotazy ohledně pečovatelské služby.

PŘIPRAVUJEME

Poslání pečovatelské služby

Posláním Pečovatelské služby Prahy 3 je podpora či pomoc rodinám s dítětem/dětmi a lidem v nepříznivé sociální situaci, zejména z důvodu věku, zdravotního postižení nebo chronického tělesného či duševního onemocnění, kteří jsou částečně, nebo úplně odkázáni na pomoc jiné osoby.

Pečovatelská služba umožňuje svým klientům zůstat v domácím prostředí, důstojně žít a zapojovat se do běžného života společnosti, zachovávat vazby na rodinu, přátele a využívat vlastních možností, schopností a dovedností.

Chcete zůstat žít doma?

Stáří, chronické onemocnění nebo vážný úraz často nemusí být důvody pro to, abyste z domova odcházeli do pobytového zařízení. Pokud se ve svém stavu nezvládnete postarat o sebe a o svou domácnost, potřebnou pomoc vám nemůže poskytnout ani rodina a přátelé a nemůžete využít ani běžných komerčních služeb, pak jsme tu pro vás.

Umožníme vám zůstat žít doma, v prostředí, kde jste zvyklí, a věnovat se činnostem, které máte rádi. Naše pečovatelky vás podpoří v tom, abyste si mohli sami udělat vše, co zvládnete, a doplní vaše síly tam, kde potřebujete. Mohou za vámi docházet i  opakovaně během dne, a to včetně víkendů a svátků.

Pokud máte zájem o pomoc pečovatelské služby, kontaktujte nás. Přijdeme k vám domů a společně sestavíme plán péče podle vašich potřeb a přání. Na schůzku si můžete přizvat i někoho z rodiny nebo jinou blízkou osobu. Pokud to bude váš stav vyžadovat a budete si to přát, můžeme dojednat spolupráci s různými odborníky např. s domácí zdravotní péčí nebo s hospicovou péčí. Stejně tak je možné se v závislosti na zdravotním stavu domluvit na poskytování péče pouze na přechodnou dobu.

Nebyla nalezena žádná událost!

Kde nás najdete

© Atelier Havelka for PSP3