Základní škola Praha – Kolovraty

26 Duben

Den Země 8. A a 3. B

Dne 23. 4. si osmá třída připravila skvělou akci pro naši třídu. Video s promluvou ke Dni Země, pak následný kvíz na tabletech. Následovala stanoviště s vyplňováním pracovních listů – evoluce, ryby, houby, kontinenty, Vesmír, stromy a rostliny.
Děti pracovaly s nadšením, v klidu a pohodě. Byl to pro nás obohacující den.
Kromě toho jsme měli možnost si prohlédnout  druhý stupeň a zjistit, jaké nové předměty nás tam čekají.
Více fotografií naleznete ZDE.
23 Duben

Hlasování – participativní rozpočet

Připomínáme obyvatelům Kolovrat a Lipan, že stále probíhá hlasování pro nejlepší projekt do místního participativního rozpočtu.
Pokud chcete hlasovat a podpořit projekt žáků 8. tříd, máte ještě možnost.
Podívejte se na video, které natočili sami žáci 🙂
Hlasovat můžete ZDE.
23 Duben

Sportovní hry

Žáci 8. ročníků si v rámci volitelného předmětu Sportovní hry vyzkoušeli sportovní disciplínu  TFA  hasičský víceboj. Tuto hodinu si připravil žák Patrik Paseka společně se sborem dobrovolných hasičů v Kolovratech.
Fotografie si můžete prohlédnout ZDE.
Děkujeme Patrikovi za krásný zážitek!
23 Duben

McDonald’s Cup

Dne 23. 4. 2024 se výběr žáků 4. a 5. tříd zúčastnil okrskového finále turnaje McDonald’s Cup. Ve velké konkurenci 16 týmů z Prahy 10 a Prahy 15 se naši kluci umístili na skvělém 2. místě. Moc gratulujeme!

Fotky ZDE.

23 Duben

Turnaj v dámě

V úterý 23. 4. 2024 proběhl  turnaj v dámě ve spolupráci s panem Václavem Křištou, zástupcem České federace dámy. Celkem se zúčastnilo 47 žáků. Nejlepší hráči dostali diplom, medaili a pozvánku na nadcházející mistrovství republiky v dámě.
Fotodokumentace z akce ZDE.
22 Duben

Divadlo Spejbla a Hurvínka

Třída 4.C zhlédla představení Hurvínek a král Blecha v Divadle Spejbla a Hurvínka v Dejvicích. Tento den zažil každý žák něco poprvé…poprvé cestu několika dopravními prostředky, poprvé loutkové divadlo, poprvé v Dejvicích, poprvé s celou třídou v KFC. Moc se nám to všem líbilo.

22 Duben

Projektový den Titanic

Ve čtvrtek 18.4. se žáci 5.C sešli v dílně při Dům UM Kolovraty, aby si připomněli výročí potopení legendární lodi Titanik, která se potopila před 104 lety ve vodách chladného Atlantského oceánu. V noci ze 14. na 15. dubna 1912 se pro něj stala osudnou srážka s ledovcem.
Nejdříve se děti dozvěděly zajímavé informace z textu, důležité informace vepsaly do myšlenkové mapy a své dojmy pak sdílely ve vzájemné diskuzi. Následovala společná tvorba prostorového modelu Titaniku. V duchu opětovného využití materiálu, kterým se žáci intenzivně zabývali vloni, vytvářeli model lodi z vyřazených kartonů.
Video z akce si můžete prohlédnout ZDE.
22 Duben

Den Země

Dnes třída 4.C uklízela větve po prořezávce lesíka vedle venkovní posilovny. Větve budou použity na hranici pro čarodějnici. Při této příležitosti jsme také v lesíku a jeho přilehlém okolí posbírali odpadky, které do přírody nepatří. Přidejte se k nám a ukliďme celé Česko!

Fotografie z akce můžete vidět ZDE.

18 Duben

Školní e-shop

Vážení žáci, rodiče a přátelé školy,

máme pro vás skvělou zprávu!

Opět spouštíme školní e-shop s volnočasovou kolekcí oblečení a doplňků (náhled níže), tentokrát se zajímavými slevami.

Link na e-shop ZDE:

Objednávání je již spuštěno a bude možné až do 5.5.2024. Tento den se e-shop uzavře, objednané zboží půjde do výroby a následně se odešle přímo k Vám.

Využijte nabídky slev a pořiďte si další kousek s logem naší školy.