AKTUÁLNĚ Z PRAHY 4

  • Praha 4 uvítá posily pro doplnění okrskových volebních komisí!


    Městská část Praha 4 má i nadále zájem o občany, kteří mají zájem se zúčastnit práce okrskových volebních komisí (OVK) při nadcházejících volbách do Evropského parlamentu. Ty proběhnou v pátek a v sobotu 7. a 8. června 2024. Členové OVK jsou zapojeni do práce při samotném hlasování ve volebních místnostech ve dnech voleb a v sobotu, po uzavření volebních místností, pak zjišťují výsledky. Na Váš zájem se těšíme až do 5. 6. 2024. Činnost členů OVK je honorovaná, další podrobnosti a přihláška v článku na odkazu...
  • 10. mimořádné zasedání Zastupitelstva MČ Praha 4 se uskuteční v pátek 24. května 2024


    10. zasedání Zastupitelstva městské části Praha 4 se uskuteční v pátek 24. 5. 2024 od 9:00 hod. v zasedacím sále č. 301 v budově historické Nuselské radnice v Táborské ulici č.p. 500. Pozvánku a program najdete na odkazu…
  • Vyrazte na „půlmaraton“ po hranicích naší městské části


    Víte, jak dlouhá je po obvodu městská část Praha 4? Plus mínus je to „půlmaratónská“ trať. A vy ji s námi můžete oběhnout! Start a cíl je 9. června 2024 ve Žlutých lázních. Na svůj individuální běh nebo běh s rodinkou či přáteli můžete vyrazit mezi 9 a 11 hodinou.
  • Dětský den plný sportu s Prahou 4 se na vás těší na Spořilově


    V sobotu 1. června 2024 se na Roztylském náměstí na Spořilově od 15 hodin uskuteční tradiční Dětský den plný sportu s Prahou 4. Připraveny budou soutěže pro školáky a předškoláky a další zájmové či kulturní aktivity. Akce se koná v rámci dlouhodobého programu Čtyřka sportuje.
  • Praha 4 proti neoprávněnému a nebezpečnému parkování automobilů


    Městská část Praha 4 nebude tolerovat přestupky, jako je parkování na přechodech a v zeleni, nebo zabrání celé šířky chodníku zaparkovaným vozidlem. Minulý týden se uskutečnila bezpečnostní akce zaměřená na neoprávněné parkování, tentokrát na Spořilově.
  • Zrušení koncertu na Nuselské radnici


    Upozorňujeme, že koncert „UČITEL A JEHO ŽÁK – TCHÁN A JEHO ZEŤ“, který se měl konat ve čtvrtek 23. května 2024 na Nuselské radnici, se z technických důvodů nemůže uskutečnit, a byl proto zrušen. Všem zájemcům, kteří si zakoupili vstupenky, se velmi se omlouváme. O náhradním termínu koncertu vás budeme informovat.
  • Zákaz rozdělávání ohňů na rizikových místech v Praze - AKTUALIZACE


    Český hydrometeorologický ústav dnes prodloužil výstrahu před nebezpečím požárů pro hlavní město Prahu s platností od úterý 14. května 00.00 hodin. Nově platí výstraha až do pátku 17. května 2024 do půlnoci. V uvedené době proto platí na území Prahy nařízení týkající se zákazu rozdělávání ohňů na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru.
  • Praha 4 vás zve na Branický knižní malotrh 2024


    Knižní nadšenci, pozor! Druhý ročník knižního Malotrhu je tady! Přijďte se v sobotu 8. června 2024 připojit k naší knižní oslavě, kde se setkáme s nejnovějšími knihami, autory a spoustou další zábavy. Moderní bookfest, který si nemůžete nechat ujít! Podrobnosti a postupně aktualizovaný program v článku ...
  • Outdoor fitness a Nordic walking opět na Praze 4


    Pravidelné sportovní dny pro malé i velké se opět vrací na naši městskou část. A to hned na dvou místech a ve dvou termínech. V Parku Na Pankráci to budou středeční odpolední Outdoor Fitness pro malé i velké děti a v Krčském lese (U Labutě) pak odpolední pondělní Nordic walking pro děti i dospělé. Obě cvičení se konají v rámci dlouhodobého programu Čtyřka sportuje a s finanční podporou MČ Praha 4. Více v článku ...
  • Pieta v Motole připomněla oběti komunismu


    Účastníci pietního aktu v areálu motolského hřbitova, kde se nachází Čestné pohřebiště politických vězňů, uctili v pátek 12. května 2023 památku obětí komunistického režimu. Vzpomínkové shromáždění pořádala organizace Nositelé odkazu Jáchymovské peklo. Městskou část Praha 4 na pietním aktu zastupovali starosta Ondřej Kubín (ODS) a radní Tomáš Hrdinka (ANO 2011). Hlavní město Prahu radní Zdeněk Kovářík (ODS), který je současně členem Zastupitelstva městské části Praha 4.
  • Festival Open House Praha 2024 otevře budovy i v Praze 4


    Jubilejní desátý ročník festivalu otevřených budov Open House Praha letos proběhne v termínu od 13. do 19. května 2024. V týdnu od 13. května bude připraven bohatý doprovodný program, o víkendu 18. a 19. května zpřístupní festival zdarma 115 budov na celém území hlavního města. Součástí víkendového programu budou i speciální komentované procházky, přednášky, diskuze, prohlídky pro rodiny s dětmi či návštěvníky se zdravotním postižením. Na území městské části Praha 4 festival letos otevře devět budov.
  • Pozvánka na veřejné setkání k plánovaným změnám na křižovatce ulic Táborská a Sezimova


    Městská část Praha 4 zve obyvatele na veřejné setkání k plánovaným změnám na křižovatce ulic Táborská a Sezimova. Dlouholetým problémem je zde přechod u základní školy, místo je nepřehledné a rizikové.
  • Praha 4 si připomíná Pražské povstání a konec druhé světové války


    Městská část Praha 4 si v těchto dnech připomíná konec druhé světové války, její hrdiny i oběti, a bojovníky Pražského povstání, kteří na jejím konci zabránili nacistům proniknout do centra hlavního města. Pietní akty se tradičně konají na Národním hřbitově na Spořilově, v parku Jezerka u pomníku Zpravodajské brigády Toledo a u památníku Tří odbojů na náměstí Generála Kutlvašra.
  • Dvě nové pamětní desky připomínají dvě oběti z konce druhé světové války


    Městská část Praha 4 dnes odhalila dvě pamětní desky, které připomínají dvě obětí z doby Pražského povstání, Jana Faberu a Jiřího Hluchého. Jiřího Hluchého zabili nacisté v místě jeho bydliště, Jana Faberu zastřelili na jeho vlastní zahradě. Desky byly za minulého režimu odstraněny, jsou zřejmě ztraceny, a dnes se do veřejného prostoru vrátily v obnovené podobě.
  • Pražský maraton si o víkendu vyžádá dopravní omezení


    Hlavní město čeká v neděli 5. května 2024 opět jedna z největších běžeckých událostí - Prague International Marathon 2024, kterého by se mělo zúčastnit více než osm tisíc běžců. Závod krátkodobě omezí dopravu v metropoli, opatření se budou týkat automobilové dopravy a také provozu tramvajových a autobusových linek městské hromadné dopravy.

Další aktuality