Aktuality

Ve čtvrtek 14.3.2024 se zúčastnili naši starší žáci volejbalového turnaje na ZŠ Ke Kateřinkám. A nevedli si špatně. Dívky obsadily 6. místo z osmi týmů Prahy 11, což je posun oproti loňskému roku, kdy jsme byly poslední. I chlapci se neztratili, obsadili 4. místo z 6 týmů a bronzová medaile jim unikla o vlásek. Hráli o ni s Milíčovem, který měl v družstvu vysokého, trénovaného volejbalistu a s jeho dělovými podáními ve výskoku jsme si nedokázali poradit. V rozhodujícím setu, kdy se hrálo jen do dosažení 10 bodů, jsme prohráli 9:10. Ale i „bramborová“ medaile je úspěchem, loni se naši chlapci ani nezúčastnili.

                                                                                                                               Jiřina Štrossová, uč.TV

V pátek dopoledne jsme pluli lodí z Little Venice do Camden Town, čtvrti plné obchůdků se zbožím z různých koutů světa. Dále jsme byli na návštěvě Toweru, procházkou jsme se vydali přes Tower Bridge ke křižníku Belfast a pluli lodí po Temži k O2 aréně, odkud vyrážíme na cestu do Prahy.

Čtvrteční dopoledne jsme navštívili fotbalový stadion Chelsea, odpoledním programem byl Windsor - prohlídka zámku a města.

Videonahrávka ze stadionu zde: https://youtube.com/shorts/yl2NLPRS0wA?feature=share

Ve středu nám počasí přálo. Navštívili jsme zámek Hampton Court a jeho zahrady včetně bludiště. Po guláši, který připravili naši páni řidiči, následovalo Royal Air Force Muzeum a den jsme zakončili prohlídkou nočního Londýna.

Cestu trajektem jsme zvládli na jedničku, Anglie nás ale přivítala deštěm. Proto jemně upravujeme program: po návštěvě Greenwiche a plavbě lodí po Temži bádáme v Britském muzeu a těšíme se odpoledne na London Eye.

 

 

Kalendář školy

 

 

Virtuální prohlídka školy

 

Sociální sítě ZŠ Květnového vítězství

Projekty a partnerství v projektech