O nás

Vítáme Vás na stránkách Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN), která patří mezi tradiční a největší zdravotnická zařízení v České republice. V roce 2018 oslavila své 90. výročí a zajišťuje zdravotní péči pro největší spádovou oblast v Praze.

Fakultní Thomayerova nemocnice je moderně se rozvíjející klinické centrum, kde se poskytuje specializovaná medicína na velmi vysoké úrovni a které současně poskytuje zázemí odborníkům z mnoha lékařských oborů.

Naši odbornou pomoc zaměřujeme především na pediatrické obory, traumatologii, onkologii, neurologii a pneumologii. Samozřejmě si udržujeme vysoký standard i v dalších klinických oborech.

 
 
 

Novinky a aktuality

Děkan 3. LF UK prof. Petr Widimský navštívil FTN

Fakultní Thomayerovu nemocnici (FTN) navštívil děkan 3. LF UK prof. MUDr. Petr Widimský, DrSc., který se setkal se zástupci vedení několika klinik a za nemocnici ho přivítal její ředitel doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. Tématem diskuse byla především věda, vzdělávání a výzkum v rámci klinických pracovišť nemocnice, které spadají pod 3. lékařskou fakultu UK. Součástí programu byla i prezentace rozvoje akademické činnosti ve FTN za dobu posledních pěti let, kterou přítomným představila RNDr. Jitka Soukupová, Ph.D., náměstkyně ředitele pro vědu, výzkum, výuku a mezinárodní záležitosti.

02.05.2024
Číst více
UPOZORNĚNÍ! OMEZENÍ PARKOVÁNÍ Z DŮVODU POZEMNÍCH ÚPRAV U PAVILONŮ A1 A B1, A TO DNE 3. KVĚTNA!

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje na omezení parkování u pavilonů A1 a B1 z důvodu plánovaných pozemních úprav vozovky, a to dne 3. května. Bude prováděna oprava části přechodů na vozovce před pavilon D – hlavní budova a dále dojde k opravě a zvětšení přechodu od pavilonu B1 směrem k pavilonu A1. Na parkovišti u lékárny bude proveden nátěr parkovacích míst pro vozíčkáře a vozidla s kočárky.

02.05.2024
Číst více
Ve FTN se konala přednáška na téma chronického kašle a tracheobronchomalacie za účasti prof. Lima z Mayo Clinic v USA

Pneumologická klinika 1. LF UK z FTN pořádala odbornou přednášku, která se týkala chronického kašle a tracheobronchomalacie. Přednášky se ujal pan prof. Kaiser G. Lim z Mayo Clinic College of Medicine and Sience Rocherster z USA. Profesor Lim je uznávaným expertem v oblasti respirační medicíny, a to zejména v uvedené problematice, kde doposud neexistují dostatečně efektivní metody léčby.  Akce se zúčastnili pneumologové společně s dalšími lékaři z různých medicínských oborů z FTN.

29.04.2024
Číst více
 

Více novinek

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.