ikona objektyLOCATIONS

accessibility
of locations

ikona dopravaTRANSPORT

information about transport in Prague

ikona zelenPRAGUE PARKS

gardens, parks,
forest parks

ikona mapaMAP

system to display objects on the map

CZ / EN

Archevita – Stopami věků

Částečně přístupný
Contacts

Zámek 1
Roztoky

telefon +420 233029060


email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
WEB 

Accessibility of Locations
Difficult surface YES Difficult slope YES Barrier-free entry via the main entrance YES Barrier-free entry via a side entrance NO Stairs YES Spiral staircase NO Lift NO Stairlift or lift solely for people with impaired mobility YES Runner ramp or ramp NO Narrow doors or passages NO Accessible toilet - WC I. NO Partially accessible toilet - WC II. NO Inaccessible toilet - standard WC NO

Vstup:

Multimediální archeologická expozice Archevita – stopami věků se nachází v areálu roztockého zámku. Cesty v areálu mají zhutněný povrch z jemného štěrku. Před vstupem do expozice je plocha s hrubou kamennou dlažbou a podélným sklonem (až 8 %).

Do budovy se prochází přes chýši (dveře šířka 120 cm), která má funkci zádveří. Do interiéru pak vedou dvoukřídlé automatické dveře, otevírají se směrem do stran. Šířka průjezdu je dostatečná.

Pokladna se v objektu nenachází. Je spolu s kavárnou umístěná v budově za vstupní bránou do areálu roztockého zámku. Před vstupem do budovy je předsazený +1 schod (výška 13 cm), jednokřídlé dveře (šířka 90 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř.

Interiér:

Dvoupodlažní objekt propojuje svislá zdvihací plošina (nosnost 415 kg; dveře šířka 90 cm; přepravní plocha šířka 120 cm, hloubka 135 cm).

Manipulační prostor v interiéru muzea je dostatečný, průchody a hlavní křídla dvoukřídlých dveří jsou široké min. 80 cm.  

Výtah:

Výtah není k dispozici. Přístup do prvního patra je zajištěn svislou zdvihací plošinou (viz Interiér).

WC:

Hygienické zázemí pro veřejnost není součástí objektu. Využít lze částečně přístupnou kabinu WC v kavárně (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 154 cm, hloubka 166 cm). Jednokřídlé dveře do kabiny WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 86 cm), v době mapování (9/2023) zde byl umístěn přenosný přebalovací pult. Toaletní mísa je vybavena pouze jedním pevným.

Parkování:

Na parkovací ploše před vjezdem do areálu roztockého zámku jsou dvě vyhrazená parkovací stání.

Poznámky:

Mapováno 9/2023.

Gallery
Archevita – Stopami věků   Archevita – Stopami věků   Archevita – Stopami věků   Archevita – Stopami věků   Archevita – Stopami věků   Archevita – Stopami věků   Archevita – Stopami věků   Archevita – Stopami věků
Map