ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Dům U Černé Matky Boží

Částečně přístupný
Kontakty

Ovocný trh 569/19
Praha 1

telefon +420 725038628


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Hlavní vstup do objektu galerie tvoří dvoukřídlé, trvale otevřené dveře (průjezd šířka 136 cm) s prahem (výška 2 cm). Ve vstupní hale vlevo je umístěna pokladna s pultem (výška 100 cm), přístupná jednokřídlými dveřmi (šířka 96 cm), které se otevírají mechanicky směrem do haly. Ke schodišti a výtahu vedou z haly další dvoukřídlé kyvné dveře (šířka 2x 70 cm). Kromě točitého schodiště jsou jednotlivá patra spojena výtahem.

Vlevo od hlavního vstupu do galerie se nachází komerční plocha – obchod, který je přístupný z ulice přes +1 schod (výška 20 cm). Jednokřídlé vstupní dveře (šířka 80 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Obchod je vybaven pultem (výška 70 cm).

Interiér:

1. patro

V prvním patře se nachází kavárna Grand Café Orient se vstupními dvoukřídlými kyvnými dveřmi (šířka 2x 70 cm). Kavárna je vybavena stoly s podjezdem (výška 77 cm), sokl u nohy stolu (výška 5 cm) však neumožňuje dostatečný přístup. Terasa kavárny je přístupná přes jednokřídlé dveře (šířka 86 cm) s prahem (výška 2 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř. Na terase je nedostatečný manipulační prostor (hloubka 130 cm).

2. – 4. patro

Expozice galerie a atelier je umístěna ve třech totožných patrech. Přístup do expozice je přes dvoukřídlé kyvné dveře (šířka 2x 70 cm), v době výstavy trvale otevřené. Výstavní plochy jsou bez převýšení.

Výtah:

Výtah spojuje přízemí až 4. patro. Manipulační prostor před výtahem je omezen nikou (šířka 97 cm, hloubka 55 cm). Dveře výtahu jsou automatické (šířka 80 cm). Klec (šířka 132 cm, hloubka 136 cm) je vybavena madlem (výška 92 cm) a zrcadlem na bočních stěnách. Sklopné sedátko v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 111 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 124 cm.

WC:

Ve 3. patře je k dispozici přístupná toaleta WC muži a ve 2. patře toaleta s totožnými parametry WC ženy. Kabiny (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 170 cm, hloubka 197 cm) jsou s předsíní (dveře šířka 88 cm; šířka 170 cm, hloubka 104 cm). Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava (šířka 114 cm). Mísa WC je opatřena dvěma sklopnými madly. Madla jsou vyviklaná a nedrží v horní poloze.

Parkování:

Vyhrazené parkovací stání je u Prašné brány v ulici Na Příkopě.

Poznámky:

Mapováno 2/2016.

Galerie:
Dům U Černé Matky Boží   Dům U Černé Matky Boží   Dům U Černé Matky Boží   Dům U Černé Matky Boží   Dům U Černé Matky Boží   Dům U Černé Matky Boží   Dům U Černé Matky Boží   Dům U Černé Matky Boží   Dům U Černé Matky Boží
Mapa