ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Betlémská kaple - Lapidárium

Nepřístupný
Kontakty

Betlémské náměstí 265/5
Praha 1

telefon +420 224248595


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Historické prostory Lapidária se nacházejí v suterénu Betlémské kaple. Vstup je možný z předsálí auly.

Do předsálí auly je vstup z čela nádvoří. Vstupní prosklené dvoukřídlé dveře (šířka 2x 82 cm) se otevírají mechanicky směrem ven. Do Lapidária vede z předsálí schodiště  (-17 schodů) a dále dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 63 cm, vedlejší křídlo šířka 65 cm).

Interiér:

Prostory jsou vhodné k pořádání výstav, vernisáží a kulturních událostí. Prostor má povrch podlahy z rovné dlažby.

Výtah:

Výtah není k dispozici.

WC:

K dispozici jsou toalety, které svými rozměry neodpovídají požadavkům na přístupnou nebo částečně přístupnou kabinu, ale je u nich provedena určitá úprava a vybavenost. Nachází se v zázemí kaple (auly).

Upravená kabina v oddělení WC ženy (dveře šířka 80 cm; šířka 193 cm, hloubka 136 cm) má nedostatečnou hloubku místnosti. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 97 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly, pravé madlo ale není možno plně sklopit, zasahuje do umyvadla.

Upravená kabina v oddělení WC muži (dveře šířka 89 cm; šířka 204 – 243 cm, hloubka 130 cm) má opět nedostatečnou hloubku místnosti. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 105 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly.

Parkování:

Nejbližší dvě vyhrazená stání jsou umístěna na Betlémském náměstí a dvě jsou na nároží ulic Na Perštýně a Skořepka.

Poznámky:

Mapováno 4/2016.

Galerie:
Betlémská kaple - Lapidárium   Betlémská kaple - Lapidárium   Betlémská kaple - Lapidárium
Mapa