ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Barokní refektář Dominikánského kláštera sv. Jiljí

Přístupný
Kontakty

Jilská 235/7
Praha 1

telefon +420 602301367


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Barokní refektář je součástí Dominikánského kláštera sv. Jiljí. Vstup pro veřejnost je z ulice Jalovcová. Povrch přístupového chodníku tvoří mozaiková dlažba, místy s výraznějším příčným sklonem (až 7 %). Za dvoukřídlými vraty (šířka 2x 110 cm) jsou jednokřídlé vstupní dveře (šířka 106 cm) se zvonkovou signalizací (výška 122 cm). Dveře se otevírají mechanicky směrem do vstupní haly, jejíž součástí je recepce (pult výška 125 cm).

Interiér:

Do refektáře vede přímo ze vstupní haly jednoramenná rampa (sklon 8,5 %, šířka 120 cm, délka 263 cm). Navazující jednokřídlé dveře (šířka 120 cm) se otevírají automaticky směrem do strany. Za vstupem jsou +2 schody, které kompenzuje rampa vlevo (sklon 8 %, šířka 110 cm, délka 405 cm). Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Průchody jsou dále široké min. 80 cm. Sál je vybaven židlemi, uspořádání sedadel a vyhrazených míst je variabilní.

Výtah:

Průchozí výtah (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 112 cm, hloubka 140 cm) spojuje přízemí až 3. patro, včetně ambitu. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem (výška 92 cm) a zrcadlem na boční stěně. Sklopné sedátko v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 109 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 110 cm.

WC:

Přístupná toaleta (dveře šířka 89 cm; kabina šířka 363 cm, hloubka 275 cm) je samostatná a nachází se v 2. patře, přístupném ze vstupní haly výtahem.  Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava i zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka vpravo 92 cm; šířka vlevo 125 cm). Toaletní mísa je vybavena dvěma sklopnými madly. Součástí kabiny je umyvadlo, sprchový kout bez zvýšeného okraje a vana.

Parkování:

Vyhrazené parkovací je k dispozici u křížení ulic Jilská a Zlatá. Okolní dlažba je hrubá s širšími spárami.

Poznámky:

Mapováno 9/2018

Galerie:
Barokní refektář Dominikánského kláštera sv. Jiljí   Barokní refektář Dominikánského kláštera sv. Jiljí   Barokní refektář Dominikánského kláštera sv. Jiljí   Barokní refektář Dominikánského kláštera sv. Jiljí   Barokní refektář Dominikánského kláštera sv. Jiljí   Barokní refektář Dominikánského kláštera sv. Jiljí   Barokní refektář Dominikánského kláštera sv. Jiljí   Barokní refektář Dominikánského kláštera sv. Jiljí
Mapa