ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Dům seniorů ÚSS Praha 4

Částečně přístupný
Kontakty

Jílovská 432/11
Praha 4

telefon +420 603849547


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Přístup do areálu objektu je přes jednokřídlou branku (šířka 80 cm), povrch komunikace v místě branky tvoří nekvalitní dlažba. Směrem ke vstupu stoupá asfaltová komunikace v podélném sklonu (až 7 %).

Uzamčené jednokřídlé vstupní dveře (šířka 95 cm) se otevírají mechanicky směrem ven. Zvonková signalizace (výška 134 cm) je umístěna nevhodně nad pevným odpadkovým košem. Ze zádveří (šířka 275 cm, hloubka 373 cm) vedou do vstupní haly další dvoukřídlé dveře (hlavní křídlo šířka 87 cm, vedlejší křídlo šířka 69 cm). Za dveřmi se nachází okno vrátnice opatřené pultem (výška 86 cm).

Interiér:

DŮM SENIORŮ

Prostory Domu seniorů se nacházejí v přízemí a v 1. patře. Patra jsou propojena zastaralým lůžkovým výtahem. Průchody v interiéru jsou širší než 80 cm, manipulační prostor na chodbách je dostatečný.

Pokoje pro klienty jsou přístupné jednokřídlými dveřmi (šířka 110 cm), součástí vybavení pokojů není WC ani koupelna, veškeré hygienické zázemí je umístěno na chodbě. Manipulační prostor v pokojích je dostatečný.

V přízemí se nachází jídelna s jednokřídlými dveřmi (šířka 110 cm) vybavená stoly s podjezdem (výška 64 cm) a přístupem na terasu přes jednokřídlé dveře (šířka 102 cm) s prahem (výška 2 cm) a dále na zahradu přímou rampu (sklon 9 %, šířka 157 cm, délka 526 cm), opatřenou jednokřídlým madlem (výška 71 – 93 cm).

KLUB SENIORŮ

V areálu se nachází jednoduchý objekt klubu seniorů, přístupný přímou rampou (sklon 11 %, šířka 145 cm, délka 397 cm) opatřenou jednostranným madlem (výška 97 cm). Jednokřídlé vstupní dveře (šířka 85 cm) se otevírají mechanicky směrem ven. Ze zádveří (šířka 176 cm, hloubka 178 cm) vedou do interiéru další jednokřídlé dveře (šířka 90 cm), otevírají se mechanicky směrem do zádveří. Prostory klubu seniorů tvoří společenská místnost vybavená stoly s podjezdem (výška 64 cm) a upravená toaleta.

Výtah:

Zastaralý lůžkový výtah (mechanicky otevírané šachetní dveře šířka 108 cm, klecové dveře chybí; klec šířka 165 cm, hloubka 244 cm; proměnlivé převýšení při dojezdu 2 – 4 cm) spojuje 0. až 1. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem na bočních stěnách. Sklopné sedátko a zrcadlo v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 119 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 104 cm.

WC:

DŮM SENIORŮ

V přízemí na chodbě se nachází upravená, přesto však nepřístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 160 cm, hloubka 200 cm) z důvodu nevhodného otevírání jednokřídlých dveří směrem dovnitř do kabiny. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 94 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem. Splachování je řešeno nevhodně provázkem (výška 130 cm) u vzdálenější zdi nad WC mísou.

V prvním patře se nachází dvě zrcadlově otočené koupelny (dveře šířka 110 cm; kabina šířka 312 cm, hloubka 424 cm), jejichž součástí je WC mísa opatřená nástavcem s madly. Jednokřídlé dveře do koupelny se opět otevírají nevhodně mechanicky směrem dovnitř. Přístup k míse je v obou koupelnách možný z obou stran (šířka 80 – 150 cm). Blokován je pouze mobilními prvky.

KLUB SENIORŮ

Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 164 cm, hloubka 161 cm) je samostatná a nachází se na chodbě v klubu seniorů. Jednokřídlé dveře do kabiny WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 109 cm). Toaletní mísa je vybavena pevným madlem u zdi a druhým nevhodným otočným madlem s obtížnou manipulací směrem do prostoru.

Parkování:

Vyhrazená parkovací místa nejsou k dispozici.

Poznámky:

Přístupnost samotných ubytovacích jednotek není rozhodujícím faktorem pro celkové hodnocení objektu.

Mapováno 10/2015.

Galerie:
Dům seniorů ÚSS Praha 4   Dům seniorů ÚSS Praha 4   Dům seniorů ÚSS Praha 4   Dům seniorů ÚSS Praha 4   Dům seniorů ÚSS Praha 4
Mapa