ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci

Přístupný
Kontakty

U Vršovického nádraží 1547/5
Praha 10

telefon +420 277011700


Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Vchod do areálu je brankou (šířka 120 cm), otevírání je automatické. U branky vlevo je umístěna obousměrná zvonková signalizace (výška 102 cm), v provozu je kamerový systém. Za brankou vede klesající chodník z betonové dlažby (podélný sklon až 8 %, délka 10 m).

Hlavní vstup je budovou označenou jako D automaticky otevíranými dveřmi, šířka průchodu je dostatečná. Před vchodem vpravo je umístěna obousměrná zvonková signalizace (výška 113 cm). Ze zádveří (šířka 550 cm, hloubka 230 cm) je vstup na recepci automaticky otevíranými dveřmi.

Přímý vstup k recepci je upravený ze dvora se zahradou dvoukřídlými dveřmi (hlavní křídlo šířka 89 cm, vedlejší křídlo šířka 92 cm), otevírají se směrem ven.

Interiér:

Budova se skládá z částí A, B, C, D. Pro přístup veřejnosti slouží část prostor v přízemní části D a v centrální části B. (Budova D jinak slouží jako soukromé zdravotnické zařízení s vlastním odděleným provozem). Za vchodem v přízemí v centrální části D se nachází vstupní hala s recepcí s pultem (výška 76 cm). Ze vstupní haly je přístup do tělocvičny jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm), otevírají se dovnitř malé předsíně (šířka 167 cm, hloubka 227 cm) a dále vpravo již je průchod (šířka 80 cm) do sálu. Podél vrátnice dále vpravo je vchod do společenské místnosti, vybavení tvoří stoly (výška 78 cm) s podjezdem (výška 68 cm), k dispozici je hygienické zázemí.

Chodba ústí v centrální části B s trojramenným schodištěm (+5, +7, +5 schodů) a dvěma výtahy. Do stran odbočují sekce pro bydlení vpravo označovaná C a obdobně vlevo A.

Budova A má v přízemí umístěnou kancelář sociálního pracovníka, fyzioterapie, ergoterapie, vedoucího domova, místnost pro aktivity, hygienické zázemí. Dále je zde místnost keramiky a využívá se z ní i přístup na terasu jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm), otevírají se směrem dovnitř.

Budova C má v přízemí umístěnou jídelnu, vstup je jednokřídlými dveřmi (šířka 90 cm), otevírají se mechanicky směrem ven, vybavení jídelny tvoří stoly (výška 77 cm). Z jídelny je na posezení na terase vstup jednokřídlými dveřmi (šířka 80 cm) s prahem (výška 2,5 cm), otevírají se mechanicky směrem dovnitř.  

Budova C má ve čtyřech patrech (přízemí značeno jako 1. patro) pokoje s upraveným hygienickým zázemím a v každém patře je vždy umístěna jedna bytová jednotka s bezbariérovým hygienickým zázemím. V 1. patře je umístěna prostorná koupelna s vanou, zvedací zařízení jsou k dispozici.

Budova A má ve čtyřech patrech (přízemí označeno jako 1. patro) pokoje s upraveným hygienickým zázemím.

Průchody v objektu jsou široké nejméně 80 cm. Vstupy do pokojů (šířka 100 cm) jsou bez prahů.

Výtah:

Dva výtahy (dveře automaticky otevírané, šířka 110 cm; klec šířka 120 cm, hloubka 230 cm), spojují 1. patro až 5. patro (přízemí označeno jako 1. patro). Vybavení klece tvoří madlo, zrcadlo na čelní stěně a sklopné sedátko.Tlačítka na nástupních místech jsou ve výšce max. 117 cm a maximální výška ovladačů uvnitř klece je 121 cm.

WC:

Přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 191 cm, hloubka 160 cm) je umístěna v přízemí v budově A a slouží jako běžné WC. Přístup je přes předsíň (dveře šířka 80 cm otevírané dovnitř; rozměry místnosti šířka 155 cm, hloubka 250 cm). Přístup k míse WC z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 107 cm). Mísa WC je opatřena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 187 cm, hloubka 156 cm) je umístěna v přízemí D u společenského sálu a slouží i jako běžné WC ženy. Přístup je přes společnou předsíň (dveře šířka 80 cm otevírané ven; rozměry místnosti šířka 156 cm, hloubka 190 cm) i pro WC muži. Přístup k míse WC z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 114 cm). Mísa WC je opatřena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Parkování:

K dispozici jsou dvě vyhrazená parkovací stání umístěná v areálu.

Poznámky:

Přístupnost samotných ubytovacích jednotek není rozhodujícím faktorem pro celkové hodnocení objektu.

Mapováno 10/2015.

Galerie:
Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci   Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci   Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci   Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci   Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci   Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci   Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci   Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci   Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci   Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci   Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci
Mapa