ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Muzeum loutek Plzeň

Přístupný
Kontakty

náměstí Republiky 137/23
Plzeň

telefon +420 378370801


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Povrch komunikací v okolí objektu tvoří převážně kvalitní dlažba. Před hlavním vstupem je +1 schod (výška 12 cm). Dvoukřídlé vstupní dveře (šířka 2x 90 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Vedlejší uzamčený upravený vstup se nachází cca 5 m vlevo od hlavního. K dispozici je zvonková signalizace (výška 118 cm) pro přivolání personálu u pokladny. Dvoukřídlé dveře (šířka 2x 80 cm) s kamenným prahem (výška 2 cm) se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Převýšení za vstupem vyrovnává část chodby v podélném sklonu (sklon 8 %, šířka 150 cm, délka 277 cm).

Interiér:

V přízemí se nachází pokladna (pult výška 113 cm) a průchod na dvůr muzea. Průchod tvoří dvoukřídlé dveře (šířka 2x 70 cm), otevření vedlejšího křídla zajistí personál pokladny. Ze dvora je možný přístup na upravenou toaletu, do osobního výtahu spojujícího všechna patra muzea. Výstavní prostory muzea jsou umístěny v prvním a druhém patře. Manipulační prostor je dostatečný, všechny průchody jsou širší než 80 cm.

Výtah:

Průchozí výtah (automaticky otevírané dveře šířka 81 cm; klec šířka 100 cm, hloubka 135 cm) spojuje přízemí až 2. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Zrcadlo v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 98 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 120 cm.

WC:

Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 161 cm, hloubka 140 cm) je samostatná a nachází se v přízemí s přístupem ze dvora. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 107 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Parkování:

K dispozici jsou 2 vyhrazená parkovací stání umístěná na náměstí před vstupem do budovy muzea.

Poznámky:

Mapováno 10/2017

Galerie:
Muzeum loutek Plzeň   Muzeum loutek Plzeň   Muzeum loutek Plzeň   Muzeum loutek Plzeň   Muzeum loutek Plzeň
Mapa