ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Národní zemědělské muzeum

Částečně přístupný
Kontakty

Kostelní 1300/44
Praha 7

telefon +420 220308200


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště ANO Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta ANO Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Komunikace v okolí objektu jsou tvořeny převážně mozaikovou dlažbou. Schodiště před hlavním vstupem (+3, +7 schodů) překonává přímá čtyřramenná rampa (1. až 3. úsek sklon 12 %, šířka 150 cm, délka 300 cm; 4. úsek sklon 10 %, šířka 150 cm, délka 220 cm) opatřená oboustranným madlem (výška 92 cm). Dvoukřídlé dveře hlavního vstupu (šířka 2x 78 cm) se otevírají automaticky směrem ven. V zimní sezóně se otevírá pouze hlavní křídlo, v teplejších obdobích se otevírají dveře celé. Zvonková signalizace pro přivolání personálu k otevření vedlejšího křídla není k dispozici. Z prostorného zádveří vedou do vstupní haly ve zvýšeném přízemí další dvoukřídlé dveře (šířka 2x 72 cm), otevírají se rovněž automaticky směrem do zádveří.

Využít lze i upravený vstup z druhé strany budovy. Převýšení (+11 schodů) překonává svislá plošina (nosnost 260 kg; dveře šířka 96 cm; rozměry přepravní plochy šířka 96 cm, hloubka 140 cm). Zvonková signalizace (výška 89 cm) pro přivolání obsluhy plošiny je k dispozici. Dále do vstupní haly pokračují dvoukřídlé dveře, otevírají se automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná.

Interiér:

VSTUPNÍ HALA

Ve vstupní hale zvýšeného přízemí je umístěna pokladna (pult výška 120 cm) a vstup do části expozic s přednáškovým sálem. Přístup na podium sálu je přes +2 schody. V hale jsou k dispozici dvě upravené toalety. Prostory muzea se nachází v suterénu až 4. patře (zahrada na střeše). Jednotlivá patra propojují dva totožné osobní výtahy, s výjimkou střešní zahrady, kam vede pouze jeden.

  1. 1. PATRO

V 1. patře se nachází expozice rybářství a lesnictví. Část výstavních prostor v expozici rybářství je přístupná přes +9 schodů, které překonává šikmá schodišťová plošina (nosnost 250 kg; rozměry přepravní plochy šířka 80 cm, hloubka 90 cm). Přístup do expozice myslivectví je vyrovnávacím nájezdem (sklon 15,5 %, délka 80 cm). Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Všechny průchody jsou širší než 80 cm.

  1. 2. PATRO

Ve 2. patře se nachází výstavní sál a expozice zemědělství, jejíž součástí je i zvýšený ochoz s přístupem čtyřramennou zalomenou rampou (každý úsek sklon 12 %, šířka 201 cm, délka 300 cm). Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Všechny průchody jsou širší než 80 cm.

  1. 3. PATRO

Manipulační prostor v interiéru 3. patra je dostatečný. Všechny průchody jsou širší než 80 cm. Část expozice gastronomie využívaná pro kurzy vaření se nachází nad +2 schody, které kompenzuje přímá rampa (sklon 16 %, šířka 123 cm, délka 213 cm), u rampy chybí madla i opatření proti sjetí vozíku.

  1. 4. PATRO

Na střeše muzea se nachází Živá zahrada výhledů. Kromě točitého schodiště je zahrada přístupná jedním osobním výtahem. Přístup od výtahu je dvoukřídlými dveřmi, které se otevírají automaticky do stran. Šířka průjezdu je dostatečná. Povrch komunikací tvoří převážně dřevěný rošt a zatravněná plocha.

SUTERÉN

V suterénu se nachází expozice traktorů. Přístup od výtahu je šikmou částí chodby (sklon 12 %, délka 9 m). Manipulační prostor v interiéru je dostatečný. Všechny průchody jsou širší než 80 cm.

Výtah:

Jednotlivá patra muzea propojují dva totožné výtahy (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 110 cm, hloubka 140 cm). Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na čelní stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 96 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 122 cm.

WC:

Ve vstupní hale ve zvýšeném přízemí jsou k dispozici dvě upravené toalety.

Přístupná toaleta (dveře šířka 89 cm; kabina šířka 222 cm, hloubka 198 cm) je samostatná a nachází se vlevo od pokladny. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 100 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Částečně přístupná toaleta (dveře šířka 90 cm; kabina šířka 180 cm, hloubka 140 cm) je samostatná a nachází se vpravo od pokladny. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 109 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem.

Parkování:

K dispozici jsou 3 vyhrazená parkovací stání, nachází se před budovou vedlejšího Národního technického muzea.

Poznámky:

Mapováno 2/2018.

Galerie:
Národní zemědělské muzeum   Národní zemědělské muzeum   Národní zemědělské muzeum   Národní zemědělské muzeum   Národní zemědělské muzeum   Národní zemědělské muzeum   Národní zemědělské muzeum   Národní zemědělské muzeum   Národní zemědělské muzeum   Národní zemědělské muzeum   Národní zemědělské muzeum   Národní zemědělské muzeum   Národní zemědělské muzeum
Mapa