ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Národní technické muzeum

Částečně přístupný
Kontakty

Kostelní 1320/42
Praha 7

telefon +420 220399111
telefon +420 220399101

email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy ANO Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Hlavní vstup do muzea je bariérový (+3, +9 schodů). Zvonková signalizace není k dispozici. Vstup tvoří karuselové dveře, doplněné po straně uzamčenými dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 80 cm), které se otevírají mechanicky směrem ven.

Vedlejší upravený vstup přes -1. patro muzea se nachází cca 20 m vpravo od hlavního, klesá k němu trojramenná přímá rampa (1. úsek sklon 9 %, délka 500 cm; 2. a 3. úsek sklon 7 %, délka 900 cm, šířka všech úseků 239 cm). Rampa je opatřena oboustranným madlem (výška 94 cm). Dvoukřídlé dveře vedlejšího vstupu (hlavní křídlo šířka 73 cm, vedlejší křídlo šířka 77 cm) se otevírají mechanicky směrem ven. U dveří je zvonková signalizace s obousměrnou komunikací (výška 104 cm). Za dveřmi se nachází restaurace, ze které vede osobní výtah do vstupní haly muzea s pokladnami.

Interiér:

Národní technické muzeum je rozděleno na třípatrovou hlavní budovu (s dalšími výstavami v podzemních podlažích) a centrální halu s expozicí dopravních prostředků.

CENTRÁLNÍ HALA

Velká hala s expozicí dopravních prostředků je ze vstupní haly muzea přístupná šikmou schodišťovou plošinou (nosnost 225 kg; rozměry přepravní plochy šířka 75 cm, hloubka 90 cm). Plošina překonává -16 schodů. Do tří pater ochozů v hale vedou pouze schodiště.

HLAVNÍ BUDOVA

Expozice v 1. – 3. patře jsou přístupné dvěma osobními výtahy, které propojují i -1. patro s vedlejším vstupem. Pro návštěvníky na vozíku je určen prostornější výtah, druhý výtah má nedostatečné rozměry. Manipulační prostor je dostatečný, všechny průchody jsou širší než 80 cm s výjimkou expozice tiskařství v 1. patře, kde je zúžený prostor mezi regály s knihami (šířka 70 – 80 cm). Expozice televizního studia ve 3. patře je přístupná krátkou přímou rampou (sklon 6 %, šířka 239 cm, délka 293 cm), rampa není opatřena madly.

Část expozic v mezipatře je z přízemí přístupná šikmou schodišťovou plošinou (nosnost 250 kg; rozměry přepravní plochy šířka 80 cm, hloubka 80 cm), další část svislou plošinou (nosnost 380 kg; rozměry přepravní plochy šířka 110 cm, hloubka 140 cm).

Expozice hutnictví je přístupná z -1. patra od restaurace šikmou schodišťovou plošinou (nosnost 225 kg; rozměry přepravní plochy šířka 80 cm, hloubka 90 cm). Dále do expozice hornictví vede pouze schodiště (-12, -9 schodů).

Výtah:

Prostornější výtah (automaticky otevírané dveře šířka 80 cm; klec šířka 129 cm, hloubka 115 cm) spojuje -1. až 3. patro. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Klec je vybavena madlem a zrcadlem na boční stěně. Sklopné sedátko je k dispozici. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 120 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 114 cm.

WC:

WC ve vstupní hale

Přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 173 cm, hloubka 172 cm) je samostatná a nachází se ve zvýšeném přízemí ve vstupní hale. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 109 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem. Dispozice toalety je otočená o 90°.

WC v 1. – 3. patře

Přístupná toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 193 cm, hloubka 175 cm) je samostatná a nachází se v 1. – 3. patře. Jednokřídlé dveře do WC jsou označené a otevírají se mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zprava. Prostor pro vozík vedle WC mísy je dostatečný (šířka 110 cm). Toaletní mísa je vybavena jedním pevným a jedním sklopným madlem. Dispozice toalety je otočená o 90°.

Parkování:

K dispozici jsou 3 vyhrazená parkovací stání, umístěná na parkovišti u objektu.

Poznámky:

Mapováno 4/2016.
Galerie:
Národní technické muzeum   Národní technické muzeum   Národní technické muzeum   Národní technické muzeum   Národní technické muzeum   Národní technické muzeum   Národní technické muzeum
Mapa