ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Park Podvinní

Zeleň
Kontakty


Praha 9 - Vysočany





Přístupnost objektů
Obtížný povrch ANO Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody NE Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Popis:

Park vymezují ulice Sokolovská, Rubeška a Podvinný mlýn ze svažité severní strany.

Bezbariérový vstup do parku vede z ulice Sokolovská podél levého břehu Rokytky a velkého dětského hřiště naproti Poliklinice Vysočany, pokračuje po asfaltové cestě kolem psího hřiště přes most nad Rokytkou.

Přístup ze severní strany je obtížnější. Od bytového komplexu Podvinný mlýn i stejnojmenné ulice klesá do parku cesta (sklon až 8 %) s hrubou dlažbou, na kterou dále navazuje mlatová pěšina. Další severní vstup v blízkosti keltského hradiště komplikuje kromě výrazného sklonu cesty (až 13 %) a hrubého povrchu široký odvodňovací kanál.

Areál

Park s bohatou zelení, dvěma dětskými hřišti a dalšími atraktivitami se rozkládá po obou stranách potoka Rokytky. Jeho břehy propojují tři mostky s různorodým povrchem, z nichž je nejlépe přístupný prostřední u psího hřiště.

Součástí areálu je také altánek (+1 schod, výška 15 cm), veřejné ohniště, dvě jezírka a hradiště keltské hradiště ve tvaru hřbetu ještěra s chodbami, tunelem a vyhlídkou nad Dračím jezerem. Ještěří hřbet také vytváří amfiteátr s hledištěm vyskládaným z hrubých kmenů.

Podél levého břehu Rokytky je vyznačená cyklostezka se sloučeným provozem.

V přilehlé východní části parku se pak nachází Lanové centrum Rubeška. Přístupová cesta má štěrkový povrch. Vstup do oploceného areálu tvoří drátěná vrata (šířka 153 cm), povrch mezi lanovými atrakcemi je oblázkový. Uvnitř areálu je občerstvení pro zákazníky centra a dvě mobilní buňky běžného WC.

Povrch parkových cest mezi ulicí Sokolovská a potokem je zpevněný, dlážděný rovnou zámkovou dlažbou nebo asfaltový s lehčími nerovnostmi. Sklon pěšin je minimální.

Oblast na pravém břehu Rokytky protkávají kolem altánu a jezírek převážně mlatové cesty, místy přerušené odvodňovacími kanály (šířka 7 cm).

Nejhůře přístupnou částí parku je hradiště s nezpevněnými povrchy nebo cestami z kamenných bloků. Průchod mezi skalami je v místech výrazně zúžený (šířka 53 - 75 cm). Jezerní vyhlídka má řešený přístup pouze přes strmou úzkou cestu a schody. Součástí hradiště je obtížně dostupný amfiteátr.

Dětská hřiště

Hřiště s lavičkami na pravém břehu Rokytky v blízkosti altánu je oplocené (branka šířka 110 cm), povrchy pod herními prvky tvoří hrubozrnný písek a tráva.

Hřiště naproti Poliklinice Vysočany při ulici Sokolovská je rovněž oplocené (branka šířka 2x 110 cm). V místě hlavního vchodu je cca 2m úsek s hrubší dlažbou, uvnitř hřiště je pak povrch cest štěrkový nebo mlatový, povrchy pod herními prvky tvoří hrubozrnný písek a tráva.

Toaleta ani pítka na dětských hřištích nejsou.

Psí hřiště

Z přístupové asfaltové cesty vede k oplocenému hřišti (vrata šířka 2x 120 cm) strmý krátký nájezd (sklon 15 %). Povrch hřiště je travnato-hlinitý místy s kameny. U vstupu se nachází mobilní buňky běžného WC.

Výtah

Výtah není k dispozici.

Hygienické zázemí

V areálu jsou pouze běžné toalety.

Parkování

Vyhrazené parkovací stání není k dispozici.

Galerie:
Park Podvinní   Park Podvinní   Park Podvinní   Park Podvinní   Park Podvinní   Park Podvinní   Park Podvinní   Park Podvinní
Mapa