ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Park Riegrovy sady

Zeleň
Kontakty


Praha 2





Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon ANO Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem NE Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný NE Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Popis:

Rozlehlý městský park Riegrovy sady se nachází na svažitém území Vinohradech. Součástí areálu jsou rozsáhlé travnaté plochy, dětská hřiště, gastronomická zařízení, mateřská škola a sportoviště TJ Sokola Vinohrady.

Přístupové cesty

Park ohraničují ulice Polská, Italská, Vozová a Chopinova, ze všech vedou do neoploceného areálu přístupové cesty s různou kvalitou. Nejlépe přístupná je převážně rovinatá východní část. U otevřeného vstupu při křížení ulic Chopinova a Krkonošská má asfaltový chodník pouze mírný sklon (max. 4 %). Jen lehce výraznější stoupání (10 %) je pak u dalšího vstupu za upraveným přechodem z ulice Na Švihance.

Další možný přístup se nachází při křížení ulic Polská a Třebízského, kde je přechod se sníženými obrubníky, ale velmi nekvalitním povrchem. Navazující areálový chodník s asfaltovým povrchem stoupá v táhlém podélném sklonu (až 12 %) k budově Sokola v jižní části sadů.

U ostatních vstupů jsou výrazné sklony (10-23 %) nebo schody, případně kombinace obojího (v ulici Italská).

Areál

Park má převážně svažitý terén. Rovné plochy jsou pouze ve východní a navazující střední části s promenádní trasou, jejíž povrch ale tvoří hrubší mozaiková dlažba. Ostatní cesty jsou převážně asfaltové a z centrální části sadů směrem k ulicím Italská a Vozová klesají v proměnlivém podélném sklonu (6-15 %). Po celém areálu jsou rozmístěné lavičky. Cesty jsou široké min. 100 cm.

Součástí areálu je oplocené dětské hřiště ve východní části. U dvoukřídlé vstupní branky (šířka 2x 90 cm) je vyrovnávací nájezd (sklon 20 %, délka cca 120 cm) s hrubým dlážděným povrchem. Lavičky jsou rozmístěné podél asfaltové cesty, dopadové plochy u herních prvků mají tartanový povrch.

Hygienické zázemí

Běžné WC se nachází v areálu oploceného dětského hřiště. Upravená toaleta (dveře šířka 80 cm; kabina šířka 146 cm, hloubka 162 cm) je součástí kavárny Park Café. Jednokřídlé dveře do WC se otevírají mechanicky směrem ven. Přístup k míse z pohledu od vstupu do kabiny je zleva. Prostor pro vozík vedle WC mísy je však nedostatečný (šířka 59 cm)! Toaletní mísa není vybavena madly.

Parkování

Jedno vyhrazené šikmé parkovací stání se nachází v ulici Polská, v blízkosti křížení s ulicí Budečská.

Galerie:
Park Riegrovy sady   Park Riegrovy sady   Park Riegrovy sady   Park Riegrovy sady   Park Riegrovy sady   Park Riegrovy sady   Park Riegrovy sady   Park Riegrovy sady   Park Riegrovy sady
Mapa