ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

OC PALLADIUM

Částečně přístupný
Kontakty

náměstí Republiky 1078/1
Praha 1

telefon +420 225770250


email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
WEB 

Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem ANO Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu ANO Ližiny nebo rampa ANO Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta ANO Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta ANO

Vstup:

Vstup do Palladia je možný ze tří směrů. Hlavní vstup je z náměstí Republiky, další vstup je z ulice Na Poříčí a z vestibulu stanice metra Náměstí Republiky.

Hlavní vstup z náměstí Republiky má vedle sebe umístěné čtvery dvoukřídlé dveře (šířka 2x 100 cm), troje se otevírají mechanicky, dveře nejvíce vpravo automaticky, směrem ven. Následuje zádveří (šířka 800 cm, hloubka 1200 cm), podlaha má směrem nahoru mírný sklon (3,5 %).  Ze zádveří do interiéru vedou další čtvery dvoukřídlé dveře (šířka 2x 100 cm), otevírají se mechanicky, dveře nejvíce vpravo automaticky, směrem do zádveří a jsou vyznačeny symbolem přístupnosti.

Vedlejší vstup je z ulice Na Poříčí opět přes čtvery dvoukřídlé dveře (šířka 2x 85 cm), otevírají se mechanicky směrem ven. Následuje zádveří (šířka 400 cm, hloubka 850 cm), podlaha má směrem nahoru sklon (3,5 %). Ze zádveří vedou do interiéru další čtvery dvoukřídlé dveře (šířka 2x 85 cm), otevírají se mechanicky směrem do zádveří.

Vedlejší vstup vede z vestibulu stanice metra Náměstí Republiky, která nemá bezbariérový přístup. Vstup je dvěma oddělenými postranními schodišti přes - 14 schodů, jedno rameno je kompenzováno schodišťovou plošinou (rozměry přepravní plochy šířka 90 cm, hloubka 140 cm; nosnost 225 kg), která spojuje vestibul s úrovní mezipatra mezi - 1. patrem a - 2. patrem.

Interiér:

Obchodní jednotky Palladia jsou v - 2. patře až ve 2. patře, k dispozici jsou čtyři výtahy. Za hlavním vstupem vpravo jsou umístěny dva hlavní výtahy. Další dva menší výtahy jsou umístěné uprostřed Palladia a jsou v provozu i v nočních hodinách. Kromě výtahů jsou k dispozici mezi jednotlivými podlažími eskalátory. Z - 2. patra do - 1. patra Palladia vede nahoru zalomené schodiště s + 33 schody.

Všechna patra jsou přístupná, ale některé obchodní jednotky mají přístup méně přehledný a složitější:

Dva obchody, které se nacházejí výše než ve 2. patře, jsou přístupné pouze přes schodiště či eskalátory. Do obchodu Euronics vede nahoru z 2. patra schodiště s + 16 schody. Do obchodu Almi Decor vede nahoru z 2. patra rozměrově totožné schodiště. Ve 2. patře se nachází ještě posilovna, která je přístupná přes + 10 schodů.

Obchod F&F má vstup z 1. patra přes - 8 jezdeckých schodů (výška 15 cm, hloubka 75 cm). Schodiště je kompenzováno svislou plošinou (rozměry přepravní plochy šířka 106 cm, hloubka 140 cm; nosnost 250 kg).

Knihkupectví Luxor je celkem v pěti výškových úrovních. Tři hlavní úrovně jsou přístupné přímo z pater Palladia (- 2. patro, mezipatro nad - 2. patrem a - 1. patro) a jezdí mezi nimi také v rámci knihkupectví výtah (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 220 cm, hloubka 140 cm; průchozí, v době mapování využíván pro přepravu nákladu). Dvě zbylé úrovně jsou přístupné pomocí dvou vnitřních plošin. Přístup do nejvyšší části knihkupectví je z - 1. patra pouze přes + 5 schodů (výška 17 cm, hloubka 32 cm), do nižší části prodejny vede vnitřní eskalátor kompenzován svislou plošinou (přepravní plocha šířka 123 cm, hloubka 156 cm; nosnost 1500 kg). Další výšková úroveň je přístupná z mezipatra Palladia nad - 2. patrem.  Do nižší části vede vnitřní eskalátor. Do spodní části se lze dostat z - 2. patra, kde je přístup přes + 3 schody (výška 17 cm, hloubka 32 cm) kompenzován svislou plošinou (přepravní plocha šířka 123 cm, hloubka 156 cm; nosnost 1500 kg).

Přístup do salonu E. E. Hair je možný pouze z - 1. patra Palladia přes + 5 schodů (výška 17 cm, hloubka 27 cm).

ALBERT – vstup z pasáže obchodního domu je trvale otevřenými dveřmi, průchod je dostatečný. Přístup do prodejny je přes branku na čidlo, šířka průjezdu je dostatečná. K zapůjčení je ruční košík. Pokladna vlevo (šířka průjezdu 100 cm, výška 86 cm) je určena pro osoby na vozíku.

Výtah:

Hlavní výtahy (automaticky otevírané dveře šířka 180 cm; klec šířka 180 cm, hloubka 265 cm; průchozí do mezipater) jsou k dispozici denně do 23 h a spojují všechna patra a mezipatra, tedy - 5. patro až 2. patro. Klec je vybavena madlem (výška 90 cm), zrcadlem na bočních stěnách a sklopným sedátkem. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 105 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 165 cm.

Menší výtahy (automaticky otevírané dveře šířka 90 cm; klec šířka 140 cm, zúžení madly na 120 cm, hloubka 210 cm) spojují podzemní parking - 1., - 2., - 3. až 2. patro, jsou umístěné uprostřed Palladia a jsou v provozu i v nočních hodinách. Klec je vybavena madlem (výška 90 cm). Zrcadlo a sklopné sedátko v kleci chybí. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 105 cm, maximální výška ovladačů uvnitř klece je 132 cm.

WC:

Dvě přístupné samostatné toalety (posuvné dveře šířka 90 cm; kabina šířka 224 cm, hloubka 213 cm) jsou umístěny v - 2. patře. Posuvné dveře jsou obtížné na manipulaci.

Dvě přístupné samostatné toalety (dveře šířka 99 cm; kabina šířka 216 cm, hloubka 224 cm) jsou umístěny ve 2. patře.

Součástí vybavení všech kabin je sklopný přebalovací pult.

Galerie:
OC PALLADIUM   OC PALLADIUM   OC PALLADIUM   OC PALLADIUM   OC PALLADIUM   OC PALLADIUM
Mapa