ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

POVedené Objevy – Uměleckoprůmyslové museum

11. 2. 2019 14:03

l dscn6315U příležitostí loňského 100. výročí vzniku Československé republiky připravilo zrekonstruované Uměleckoprůmyslové museum v ulici 17. listopadu výstavu Hana Podolská, legenda české módy, která popisuje životní příběh významné módní tvůrkyně a úspěšné prvorepublikové podnikatelky.  

Máte-li rádi(y) lesk a eleganci 30. let, nadchnou vás zdobené večerní modely i decentní šaty, střevíčky a pásky a klobouky a kabátky, které by se se svým nadčasovým designem daly nosit klidně i dnes.

Výstava měla skončit v druhé polovině ledna, ale s ohledem na trvající zájem je prodloužená do května letošního roku a i nadále bude nabízet doprovodný program, komentované prohlídky, přednášky nebo tvořivé dílny.

Padesát úchvatných modelů výjimečné návrhářky, která oblékala Olgu Scheinpflugovou, Adinu Mandlovou nebo Alici Masarykovou, není ale jediným zážitkem, co si z Uměleckoprůmyslového musea odnesete. Opravená budova je překrásná sama o sobě. Zdařile restaurované interiéry vykazují vysokou řemeslnou kvalitu a precizní práci, což právě zde - v muzeu užitého umění - působí nanejvýš příhodně.

Muzeum má boční bezbariérový přístup, který vede z ulice Široká přes půvabnou zahradu. V přízemí je kromě informačního pultu i pokladna, muzejní obchod a pěkná kavárna. Další patra propojuje dvojice výtahů s částečně omezenou hloubkou, ale dostatečnou šířkou.

Podrobné informace o přístupnosti muzea naleznete zde.

Galerie: