ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

POVedené Objevy – Hřiště na Dětském ostrově

11. 3. 2019 11:02

l dscn7861V červnu minulého roku se pět let po devastujících povodních otevřel veřejnosti populární Dětský ostrov na pražském Smíchově.

Nabízí několik dětských hřišť rozdělených podle věku, sportoviště na fotbal s umělou trávou, hřiště na basketbal a tartanovou plochu určenou na volejbal nebo nohejbal. A to vše s okouzlujícím výhledem na Žofín, Národní divadlo i život na řece.

Rekonstrukce ostrova byla podle všeho dost náročná a technický stav jediné přístupové lávky z Janáčkova nábřeží patrně neumožnil razantnější řešení, takže sklon mostku i navazující rampy je opravdu příkrý a místy má až 17 %. Naopak, široký páteřní chodník, který podélně probíhá ostrovem, má pěkný rovný povrch ze zámkové dlažby a nikde jsme nenarazili na zúžený průjezd. Nenašli jsme tu ale ani bezbariérovou toaletu. Souhrnně řečeno, areál tedy nemá optimální parametry přístupnosti a pro jeho návštěvu se zdatnější doprovod rozhodně hodí.

Objevili jsme tu ale moc zajímavý multifunkční herní prvek, na který se mohou po ukázkové rampě za svými ratolestmi dostat rodiče na vozíku a asistovat například při vaření pískového dortu v malém „kuchyňském koutku“. Herní sestava je navíc umístěná na zpevněném povrchu z tartanu, takže je pohodlně pojízdná, ale zároveň bezpečná pro případné karamboly.

Kdybyste dostali chuť prvek sami prozkoumat a napsat nám své dojmy, neváhejte! Ostrov je otevřený od dubna do října v čase 9.00 - 20.00, v zimní sezóně pak od 10.00  do 18.00 hodin.

Galerie:
POVedené Objevy – Hřiště na Dětském ostrově   POVedené Objevy – Hřiště na Dětském ostrově   POVedené Objevy – Hřiště na Dětském ostrově