ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

POVedené objevy - Koncertní a divadelní sál Pražské konzervatoře

25. 3. 2019 14:38

l dscn7437Věděli jste, že v budově Pražské konzervatoře, která se tak trochu schovává za slavným Rudolfinem, je špičkový koncertní sál s vynikající akustikou? My jsme ho objevili teprve vloni na podzim, přestože je v provozu už od roku 2011, kdy v budově školy proběhla rozsáhlá rekonstrukce, během níž vznikl kromě koncertní síně i nový divadelní sál. Oba prostory jsou během studentských a profesorských představení volně přístupné pro veřejnost. Divadelní a koncertní program najdete na stánkách Pražské konzervatoře v odkazu  http://www.prgcons.cz/koncerty.

V průběhu kulturních akcí se používá boční vstup z Dvořákova nábřeží. Dřevěná vrata s orientačním číslem 2 jsou vcelku nenápadná a běžný kolemjdoucí by za nimi asi koncertní síň nečekal. Přes prudší vyrovnávací nájezd s hrubou dlažbou vede vchod do dvora, kde se po levé straně nachází přímý vstup do divadla. Pro přístup ke koncertnímu sálu v suterénu se pak používá výtah, který ústí ve dvoře vpravo.

S ohledem na nájezd s výraznějším sklonem, jeho hrubou dlažbu a lehce zúžené průchody v některých místech jsme budovu nakonec vyhodnotili jako částečně přístupnou. Místní studentská atmosféra je ale opravdu skvělá a plná energie.

Podrobné informace o přístupnosti koncertní síně i divadla naleznete opět na PřesBariéry.cz.

Osvěžující kulturní zážitky přeje POV!

Galerie: