ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

POVedené Objevy – Léto u vody

17. 6. 2019 15:38

l img 0642Je horko, takže se s dnešním POVedeným objevem vypravíme raději k vodě než za kulturou. Máme pro vás hned tři tipy, kde se můžete v rozpálené Praze osvěžit.

Těm z vás, kteří dáváte přednost krytým bazénům, můžeme doporučit plavecký areál Jedenáctka na Chodově a Aquacentrum Šutka na Praze 8.

Výstavbu obou areálů sice provázely potíže různého druhu a značné průtahy (Šutka se začala stavět už roku 1987!), ale jejich dnešní podoba je velmi uspokojivá. Obě plavecká centra jsou bezbariérová a vytknout jim můžeme jen pár drobností.

Jedenáctka nabízí 25 metrů dlouhý plavecký bazén s pěti plaveckými drahami, 1,2 metru hluboký rehabilitační bazének s hydraulickým zvedákem a poměrně velkou zábavně-odpočinkovou zónu. Součástí komplexu je i restaurace a další přidružené služby.

Aquacentrum Šutka má krytý padesátimetrový bazén, vířivku, divokou řeku, dva tobogány, vodopád, relaxační bazén, dětské brouzdaliště i vodní bar s občerstvením, wellness a spoustu dalších vymožeností jako například letní venkovní terasu s překrásným výhledem na Prahu.

Užít si ale můžete i venkovní koupání v chemicky neupravené vodě. Loni otevřený biotop Lhotka nabízí koupací jezero o rozloze více než 5 500 m², které čistí dvě menší nádrže s vodními rostlinami a filtry.
Na vstupní prostory areálu navazuje větší dlážděná plocha s rovnou dlažbou. Tady najdete šatny se dvěma prostornějšími převlékacími kabinami a dvěma kabinami s upravenou toaletou a sprchovacím prostorem. Chodník, který vede ke koupacímu jezeru, má sice výraznější desetiprocentní sklon, ale rovný asfaltový povrch. Pak je potřeba překonat kratší úsek po travnatém povrchu k dřevěnému molu. Na něj lze upevnit zvedák s nosností 136 kg. Detailní informaci naleznete zde.

Krásné letní dny přeje POV!

Galerie:
POVedené Objevy – Léto u vody   POVedené Objevy – Léto u vody