ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Co je v Praze nového? Online program Centra architektury a městského plánování

29. 10. 2020 14:55

Centrum architektury a městského plánování neboli CAMP je informační středisko, které sídlí na pražské Moráni v sousedství Emauzského kláštera. Svým programem usiluje o veřejnou diskuzi týkající se rozvoje hlavního města. Slouží nejen architektům a projektantům, ale i městským částem, neziskovým organizacím a všem fanouškům architektury z řad široké veřejnosti. Je komunikační platformou Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy, k jehož hlavní náplni patří rozvoj architektury, urbanismu, veřejných prostorů, ale i menší projekty jako je například Mapa přístupnosti.

Za běžných okolností v CAMPu najdete galerii, přednáškový sál, příjemnou kavárnu a knihovnu se studovnou.

V reakci na vyhlášení nouzového stavu pořádá CAMP pro všechny zájemce online program, a to v podobě živých přenosů a archivu záznamů přednášek, diskuzí a podcastů.

Zajímá vás, jaký bude další osud karlínské Invalidovny a co tato mimořádná barokní budova nabídne v budoucnu veřejnosti? Pusťte si zítra večer diskuzi s generální ředitelkou Národního památkového ústavu, který má objekt ve správě, předsedou ČKA a autorem návrhu přístavby v zadní (jižní) části budovy.