ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Přístupné Drážďany

4. 12. 2020 12:00

l 800px striezelmarkt 2009 00950Pokud máte chuť zažít pocit pořádného výletu, výpravu za hranice Česka, jízdu vlakem, cestu za kulturou, nadýchat atmosféru, ale večer si chcete zase lehnout do vlastní postele, vypravte se do Drážďan.

Vyrazíte-li z pražského „Hlaváku“ v půl deváté ráno, odveze vás přímý spoj na bezbariérové hlavní nádraží Drážďany u drážďanského Starého Města za dvě hodiny a kousek. Zpátky domů můžete jet vlakem ze stejného místa v pět odpoledne. Za těch pár hodin se stihnete potoulat centrem, zastavit se na dortík a navštívit třeba nejznámější památku ve městě, barokní komplex Zwinger se slavnou Galerií starých mistrů.

Půvabné město na Labi přitahuje ovšem pozornost turistů celou řadou dalších atraktivit. Například na nákupy se sem jezdilo s oblibou už v dobách NDR a tato tradice v podstatě pokračuje i dnes.

Dobrým pomocníkem pro pohyb ve městě by vám mohla být mapka se značenými trasami včetně nájezdů, ramp, výtahů a upravených toalet.

Užitečné je i schéma městské hromadné dopravy s doplňujícími informacemi pro cestující s pohybovým omezením.

Ovšem asi nejzajímavější zdrojem je Informační portál bezbariérovosti s obsáhlou databází zmapovaných míst, praktickým filtrem pro vyhledávání a interaktivní mapou. Textové informace o přístupnosti objektů by sice mohly být ještě o něco podrobnější, ale slušnou představu o bezbariérových prvcích si můžete udělat díky přiloženým fotografiím. A víte, co je skvělé? Portál má českou mutaci!

Pěkné dny a inspiraci na dobrodružné cesty vám přeje POV!

Galerie: