ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Výstup z metra C ve stanici Florenc je uzavřený, přestup nefunguje

7. 6. 2022 12:52

l 20220607 121944Od pondělí 6. června je kvůli stavebním pracím uzavřený výstup z nástupiště stanice metra Florenc na lince C, a to včetně navazujícího podchodu pod ulicí Křižíkova a výtahu, který ústí v povrchovém kiosku v ulici Ke Štvanici v blízkosti budovy Muzea hl. m. Prahy.

Bezbariérový přestup v uzlu tak po dobu rekonstrukce není možný! Dopravní podnik Praha přitom odhaduje zprovoznění východu na listopad roku 2023.

Uzavřený vestibul stanice metra Florenc na lince C se musí opravit z důvodu špatného stavu a rozsáhlé koroze stropní desky, kterou výrazně poškodily záplavy v roce 2002. Poškozená je i hydroizolační vrstva, proto do stanice na několika místech zatéká.

Na Florenci tak bude možné v následujícím roce a půl vystoupit pouze do ulice Sokolovská po eskalátorech, nebo výtahem do ulice Na Florenci.

Přestup z linky B na linku C bude pro cestující na vozíku velmi obtížný. Využít můžou speciální linku H1, která spojuje stanice Chodov, Pankrác, I. P. Pavlova, Hlavní nádraží a Florenc.

Druhou, ale poměrně obtížnou možností je vystoupit z linky metra C ve stanici Hlavní nádraží a projet ulicemi Opletalova, Dlážděná, Havlíčkova a Na Florenci k výtahu linky B stanice Florenc. Trasa je ovšem dlouhá téměř 1,5 km a místy má obtížný povrch z hrubých kostek, navíc je potřeba v ulici Opletalova překonat tramvajovou trať.

Alternativně se lze od výtahu stanice Florenc B dostat ulicemi na Na Florenci, Ke Štvanici a podchodem pod magistrálou na částečně přístupnou tramvajovou zastávku Těšnov a popojet na částečně přístupnou zastávku Vltavská u stejnojmenné stanice metra linky C.

Galerie:
Výstup z metra C ve stanici Florenc je uzavřený, přestup nef...   Výstup z metra C ve stanici Florenc je uzavřený, přestup nef...   Výstup z metra C ve stanici Florenc je uzavřený, přestup nef...