ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Nová vycházková trasa pražským Josefovem

15. 6. 2023 9:33

l 3Včera jsme testovali přístupnost nové trasy pražským Josefovem, kde lze najít nejzachovalejší celek židovských památek v Evropě. Podívali jsme se do dvou synagog, Španělské a Maiselovy, které mají odlišný architektonický ráz a nezaměnitelné kouzlo. Návštěvu obou památek i celý okruh jsme bez významnějších komplikací na elektrických vozících zvládli.

Na trase, která začíná na náměstí Republiky, pokračuje ulicemi Dlouhá, V Kolkovně, Široká, Pařížská, U Starého hřbitova a Maiselova, je potřeba dávat pozor na pár míst, například na ostřejší nájezd s třícentimetrovým obrubníkem před Španělskou synagogou. V ulici U Starého hřbitova je zase nutné držet se na levém chodníku, protože chodník na druhé straně blokují prodejní stánky. Nevyhovující prudké rampy jsou na galerii v 1. patře Španělské synagogy a do některých vitrín v expozici může být ze sedu hůře vidět.  

Děkujeme Petrovi a Markovi za pomoc.

Galerie:
Nová vycházková trasa pražským Josefovem   Nová vycházková trasa pražským Josefovem   Nová vycházková trasa pražským Josefovem   Nová vycházková trasa pražským Josefovem