ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Koncepce bezbariérovosti 2025+ na Praze 14

15. 3. 2024 11:17

l img 20240313 130641Na území městské části Prahy 14 proběhne v letošním roce rozsáhla analýza přístupnosti staveb občanské vybavenosti, veřejného prostoru a dopravy z hlediska osob s omezenou schopností pohybu a orientace. Zohledňovat tedy bude potřeby nejen lidí na vozíku, ale i zrakově a sluchově postižených, seniorů nebo rodin s malými dětmi.

Projekt, jehož realizací je pověřená Pražská organizace vozíčkářů, potrvá do konce října. Bude rozdělený do několika fází.

V úvodní části se bude systematicky mapovat přístupnost vytipovaných objektů, tras a komunikací. Současně proběhne k danému tématu sběr podnětů od obyvatel městské části, především cílových skupin, jejichž zkušenosti významně pomohou určit problematická místa, bariéry ve veřejném prostoru i v budovách, ale také bariéry komunikační. 

Po pečlivém sběru dat se v dalším kroku vznikne soubor návrhů stavebních, technických a dalších opatření, která budou směřovat ke zlepšení podmínek a odstranění nedostatků. Pověření pracovníci městské části pak budou na odstraňování bariér pracovat podle stanovených priorit.

Cílem celého projektu vytvořit přívětivější podmínky pro život na Čtrnáctce pro všechny.

Pokud k dané lokalitě máte podnět na zlepšení, napište nám na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Galerie: