ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Novinky v ceníku Bezba dopravy od května 2024

22. 4. 2024 12:56

(Zdroj: Bezba.cz) Bezba doprava nezdražuje! Ceny zůstávají stejné, ale do našeho ceníku jsme přidali některé položky tak, aby pro vás bylo cestování pohodlnější.  

l 2024 04 22 10.59.04

Více než jeden doprovod na klienta 

Dle dosavadního ceníku měl jeden klient možnost mít s sebou pouze jeden doprovod. Nově si při objednání jízdy můžete zvolit více doprovázejících osob a pokud to kapacita dovolí, mohou jet také. Cena za další doprovod je 100 Kč za osobu při cestách po Praze nebo 150 Kč za osobu při cestě z některé z obcí v pásmu v okolí Prahy.

Levnější doprava pro doprovod držitele průkazu ZTP/P 

Jsme si vědomi toho, že řada držitelů průkazu ZTP/P cestuje s asistentem, kterého obvykle musí platit. Na základě impulsu od Pražské organizace vozíčkářů jsme iniciovali změnu, aby měl doprovod klientů s průkazem ZTP/P sníženou sazbu za přepravu, a to symbolických 10 Kč. Podotýkáme, že o tuto slevu je potřeba se přihlásit u řidiče a prokázat se příslušným průkazem. Sníženou sazbu je třeba uplatnit hned, na pozdější reklamace nebude brát zřetel.  

Zpoplatnění čekání na klienta 

V objednaný čas zahájení jízdy by klient měl nastupovat do vozidla. Pokud se bez adekvátního vysvětlení dostaví k vozidlu pozdě, může po něm řidič požadovat uhrazení poplatku za čekání, které činí 50 Kč za každých započatých 15 minut. Více o tom, jak je to u nás s čekáním se dočtete v samostatném článku.  

Cena za zavazadlo 

Sazba za přepravu zavazadla v ceníku byla i dříve, takže jen připomínáme, že pokud přepravujete jedno nebo více rozměrných zavazadel (nad 25x45x70 cm), může Vám řidič za každé zavazadlo účtovat 30 Kč.  

 

Galerie: