ikona objektyOBJEKTY

služby, kultura, zdravotnictví ...

ikona dopravaDOPRAVA

individuální a hromadná

ikona zelenZELEŇ

zahrady, parky,
stezky

ikona mapaMAPA

systém zobrazení objektů na mapě

CZ / EN

Stanice metra Pankrác trasa C

Přístupný
Kontakty


Praha 4




Přístupnost objektů
Obtížný povrch NE Obtížný sklon NE Bezbariérový vstup hlavním vchodem NE Bezbariérový vstup bočním vchodem ANO Schody ANO Točité schodiště NE Výtah běžný ANO Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu NE Ližiny nebo rampa NE Úzké dveře nebo průjezdy NE Přístupná toaleta NE Částečně přístupná toaleta NE Nepřístupná toaleta NE

Vstup:

Stanice se nachází mezi ulicí Na Pankráci a OC Arkády. Stanice má dva výstupy; bariérový, který je vyveden do podpovrchového vestibulu s návazností na autobusovou dopravu v ulici Na Pankráci, a druhý bez vestibulu pouze s výtahem, ústícím ve výtahovém kiosku na prostranství před OC Arkády. Od kiosku vede chodník k autobusové zastávce.
Vstupní dveře a další průchody ve stanici metra jsou široké min. 80 cm.
Podpovrchový vestibul je s nástupištěm metra propojený eskalátory. (Bezbariérový přístup do vestibulu je možný přes přilehlé OC Arkády.)

Interiér:

Kolejiště s nástupišti po obou stranách přiléhají ke společnému středovému prostoru. Nástupiště nejsou vybavena rampami pro usnadnění nástupu do vlaku. Vlakové soupravy na trase C jsou ale nízkopodlažní. Ve vestibulu se nachází stanoviště dopravní obsluhy a automaty na výdej jízdenek (otvor na mince výška 170 cm, dotykový displej výška max. 135 cm).

Výtah:

Průchozí výtah (automaticky otevírané dveře šířka 152 cm; kabina šířka 159 cm, hloubka 250 cm) je samoobslužný a propojuje nástupiště přímo s uliční úrovní. Manipulační prostor před výtahem je dostatečný. Kabina je vybavena sklopným sedátkem. Zrcadlo a madlo v kabině není. Ovladač na nástupních místech je ve výšce max. 99 cm, maximální výška ovladačů uvnitř kabiny je 106 cm.

WC:

Hygienické zázemí v podpovrchovém vestibulu je mimo provoz.

Poznámky:

Mapováno 5/2021

Galerie:
Stanice metra Pankrác trasa C   Stanice metra Pankrác trasa C   Stanice metra Pankrác trasa C   Stanice metra Pankrác trasa C
Mapa